ידועים בציבור שאין בכוונתם להינשא , יכולים לערוך ביניהם הסכם לחיים משותפים , אשר יסדיר את הזכויות הרכושיות של כל אחד מהם.
הסכם לחיים משותפים בהסכם מסדירים הצדדים את אופן החיים המשותפים, את דרך הפירוד ( אם יהיה ) , את חלוקת הרכוש המשותף שנצבר בזמן החיים המשותפים ואת הסטטוס של הרכוש שהובא למערכת הזוגית. כמו כן, ניתן להסדיר את עניין המזונות ועוד.
יתרונו של הסכם לחיים משותפים בכך שהוא מונע מחלוקות עתידיות שיכולות להביא להתדיינות משפטית ולהגשת תביעות בבית משפט. מאחר והנושאים השונים מוסדרים מבעוד מועד, בדרך של הבנה והסכמה, שכן, ראוי להדגיש שבני הזוג עושים את הסכם בשלב שבו הקשר ביניהם יציב ויש ביניהם הרמוניה והתחשבות הדדית. להבדיל ממצב שבו בני הזוג מנסים להגיע להסכם בשעה של משבר ביחסים ומתוך פגיעה רגשית.
מסגרת ההסכם נקבעת ע"י בני הזוג עפ"י רצונם. כך ניתן לקבוע כי יחול שיתוף מלא, אך ניתן גם לקבוע הפרדה רכושית מלאה וניתן גם לקבוע שיתוף רק בנכס מסוים. חשוב לציין כי יש לתת ביטוי בהסכם גם לזכויות סוציאליות כגון: ביטוח מנהלים, פנסיות , קופות גמל וכו'.
חשוב להבטיח בהסכם את זכויותיו של בן הזוג בעל הדירה וכן את זכותה של האישה למזונות לתקופת הסתגלות לאחר הפרידה .
הסכם לחיים משותפים אינו כפוף לאישור בית המשפט לענייני משפחה, אך לבית משפט זה יש סמכות לאשר הסכמים כאלה ולכן בני זוג החפצים בכך , יכולים לאשרו בבית המשפט.