נבון שרה מתמחה בדיני משפחה שכוללים הסכמי ממון, גירושין, צוואות וירושות ועוד

התמחותי היא בדיני משפחה וכוללת הכנת הסכמי ממון וגירושין, צוואות וירושות, הסכמי פירוד, הסכמים לחיים משותפים, מזונות, משמורת, פנסיות , רכוש, עסקים משפחתיים וכולי. בעלת תואר ראשון של אוניברסיטת תל-אביב בחינוך ושפה וספרות ערבית ובעלת תואר ראשון של המרכז הבינתחומי בהרצליה בתוכנית המשולבת של משפטים ומינהל עסקים. המשרד ממוקם באזור מודיעין, יש אפשרות לקיים פגישות וגישורים גם בתל-אביב.

עו"ד נבון שרה - מתמחה בנושאים הבאים

תהליך גישור

הגישור הינו הליך וולונטרי אשר במהלכו מנסים הצדדים יחד עם המגשר לאתר את המחלוקות שביניהם ולסיימן בהסכמה.

Read more

הסכם ממון

הסכם שנחתם בין בני זוג המסדיר את חלוקת הרכוש ביניהם באופן שונה מחלוקת הרכוש עפ"י חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג ( 1973 ) במקרה של פקיעת הנישואין.

Read more

גירושין בשיתוף פעולה

ההליך השיתופי או המשפט השיתופי Collaborative Law התפתח בארה"ב ובקנדה ומציע דרך שונה לפתרון סכסוכים בכלל ובפרט במשפחה מחוץ לכותלי בית המשפט.

Read more

הסכם טרום נישואין

הסכם זה ,כשמו כן הוא, הסכם שנעשה לפני הנישואין ומסדיר את היחסים הרכושיים בין בני הזוג בדרך השונה מזו הקבועה בחוק יחסי ממון.

Read more

ירושה וצוואה

צוואה היא מסמך משפטי, אשר אדם כותב , אשר בה הוא מצווה את רכושו לאנשים אחרים לאחר אריכות ימיו.

Read more

ידועים בציבור

בני זוג הבוחרים מסיבות שונות לחיות יחד ללא נישואין. אין הגדרה חד משמעית בחוק של ידועים בציבור, אך המעמד נוצר בעקבות כורח המציאות.

Read more

אפוטרופוס, מה זה אומר ?

 

בימים אלה, התקבל שינוי  משמעותי בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, כך שאדם , אשר אינו מסוגל לקבל החלטות בעצמו בקשר לענייניו , הדרך לעזור לו תהיה לאו דווקא ע"י מינוי אפוטרופוס, אלא תבחן כל מקרה לגופו , תוך נקיטת צעדים כמה שפחות מגבילים המתחשבים בכבודו , רצונו, צרכיו והאינטרסים של האדם.

 

אז מי הוא האפוטרופוס ? 
אדם שתפקידו לדאוג לענייניו של מי שאינו מסוגל לנהל את ענייניו בעצמו , אשר מוסמך על ידי החוק או על ידי בית המשפט, נקרא אפוטרופוס. הורים לילדים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים ( עד גיל 18 ).
אנשים בוגרים שאינם מסוגלים לטפל בענייניהם נקראים פסולי דין או חסויים.

החוק שמטפל בענייני האפוטרופסות הוא חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

בית המשפט הוא זה שממנה אפוטרופוס לאדם שאינו מסוגל יותר לטפל בענייניו הרכושיים והגופניים, בין אם מדובר באפוטרופוס על רכוש וגוף גם יחד , ובין אם מדובר על אפוטרופוס על רכוש בלבד או על גוף בלבד. מינוי האפוטרופוס בא להגן על החסוי ולסייע לו בכל פעולה משפטית או רפואית או בכל עניין אחר ולשמור על טובתו.

חוק  הכשרות המשפטית והאפוטרופסות
לאחרונה, עבר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות . התיקון מחולל שינוי משמעותי במוסד האפוטרופסות ומעגן את הגישה המתפתחת ברחבי העולם בדבר שמירה על כבודם וזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, בין אם מדובר בילדים, בוגרים או קשישים. התיקון מאפשר, במקום למנות אפוטרופוס , לתת לאדם "ייפוי כוח מתמשך" לנהל ענייניו של אדם אחר מבלי הצורך להיקרא אפוטרופוס. ייפוי הכוח יכול שיהא מוגבל לפעולות מסוימות ומאפשר חופש מסוים לחסוי לשלוט בענייניו. תיקון החוק התבקש לאור מקרים רבים של מינוי אפוטרופס לאדם , תוך רמיסת כבודו העצמי של האדם. 

"תומך החלטות"

בחודשים לפני אישור תיקון החוק, פסקה כבוד השופטת אספרנצה אלון בבית המשפט לענייני משפחה , בפסק דין חדשני, מודל של "תומך החלטות" שיהווה תחליף למינוי אפוטרופוס לחסוי במקרים מסוימים. לאחר פסיקתה של כבוד השופטת אלון, פסק גם כבוד השופט זגורי מבית המשפט לענייני משפחה על "תומך החלטות" לחסוי חולה סכיזופרניה שלא היה מסוגל לטפל בענייניו בעצמו.


תיקון החוק לכשרות המשפטית והאפוטרופסות הוא המשך לתהליך שהחל כבר בבתי המשפט , שבו הדרך לסייע לאדם אשר אינו מסוגל לקבל בעצמו החלטות בקשר לענייניו, תיבחן כל מקרה לגופו, וינקטו צעדים כמה שפחות מגבילים, תוך התחשבות מקסימלית בכבודו ורצונו של האדם, בצרכיו ובאינטרסים שלו.