נבון שרה מתמחה בדיני משפחה שכוללים הסכמי ממון, גירושין, צוואות וירושות ועוד

התמחותי היא בדיני משפחה וכוללת הכנת הסכמי ממון וגירושין, צוואות וירושות, הסכמי פירוד, הסכמים לחיים משותפים, מזונות, משמורת, פנסיות , רכוש, עסקים משפחתיים וכולי. בעלת תואר ראשון של אוניברסיטת תל-אביב בחינוך ושפה וספרות ערבית ובעלת תואר ראשון של המרכז הבינתחומי בהרצליה בתוכנית המשולבת של משפטים ומינהל עסקים. המשרד ממוקם באזור מודיעין, יש אפשרות לקיים פגישות וגישורים גם בתל-אביב.

עו"ד נבון שרה - מתמחה בנושאים הבאים

תהליך גישור

הגישור הינו הליך וולונטרי אשר במהלכו מנסים הצדדים יחד עם המגשר לאתר את המחלוקות שביניהם ולסיימן בהסכמה.

Read more

הסכם ממון

הסכם שנחתם בין בני זוג המסדיר את חלוקת הרכוש ביניהם באופן שונה מחלוקת הרכוש עפ"י חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג ( 1973 ) במקרה של פקיעת הנישואין.

Read more

גירושין בשיתוף פעולה

ההליך השיתופי או המשפט השיתופי Collaborative Law התפתח בארה"ב ובקנדה ומציע דרך שונה לפתרון סכסוכים בכלל ובפרט במשפחה מחוץ לכותלי בית המשפט.

Read more

הסכם טרום נישואין

הסכם זה ,כשמו כן הוא, הסכם שנעשה לפני הנישואין ומסדיר את היחסים הרכושיים בין בני הזוג בדרך השונה מזו הקבועה בחוק יחסי ממון.

Read more

ירושה וצוואה

צוואה היא מסמך משפטי, אשר אדם כותב , אשר בה הוא מצווה את רכושו לאנשים אחרים לאחר אריכות ימיו.

Read more

ידועים בציבור

בני זוג הבוחרים מסיבות שונות לחיות יחד ללא נישואין. אין הגדרה חד משמעית בחוק של ידועים בציבור, אך המעמד נוצר בעקבות כורח המציאות.

Read more

גירושין בשיתוף פעולה

גירושין בשיתוף פעולהגירושין שיתופיים Collaborative Divorce – הליך חדש לפתרון סכסוכי גירושים בהסכמה

ההליך השיתופי או המשפט השיתופי Collaborative Law התפתח בארה"ב ובקנדה ומציע דרך שונה לפתרון סכסוכים בכלל ובפרט במשפחה מחוץ לכותלי בית המשפט . בעת האחרונה, אנו רואים ניצנים של ההליך הנ"ל גם בארץ.

מהו ה"משפט השיתופי " ? מהם "גירושין בשיתוף פעולה" ?

ההליך המשפטי השיתופי הינו דרך לסייע לצדדים להגיע להסכמות ביניהם מחוץ לכותלי בית המשפט.
במיוחד אמצעי זה יעיל כדרך אחראית לסיים קשר נישואין בפרידה ו/או בגירושין, כיון שההליך בא לסייע לבני הזוג לסיים את נישואיהם / הקשר הזוגי ביניהם בהסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט , תוך תמיכה מרבית לכל אחד מבני הזוג ולילדיהם , בסיוע של מומחים בעת הצורך בצורה פתוחה , הוגנת ומכובדת, כאשר בסופו של יום בני הזוג הם אלה שמקבלים את ההחלטות ולא בית המשפט.
כל אחד מבני הזוג מיוצג ע"י עורך דין, כאשר עורכי הדין ובני הזוג מסכימים מראש להתדיין מחוץ לכותלי בית המשפט. בני הזוג מתחייבים לעשות הכל לטובת הילדים, לגילוי כלכלי מלא ולנכונות להיעזר בבעלי מקצוע אחרים אשר יסיעו בידם במידת הצורך.

ייחודו של הייצוג המשפטי בהליך המשפטי השיתופי הינו, בהגבלתו מראש לייצוג בהליך משפטי שיתופי בלבד. בני הזוג ועורכי הדין מסכימים מראש כי עורכי הדין יוכלו לייצג את בני הזוג אך ורק בהליך המשפטי השיתופי ובין הצדדים נחתם הסכם לפיו עורכי הדין יהיו מנועים מלייצג את המשתתפים בהליך בבית משפט, אם ההליך המשפטי השיתופי לא יעלה יפה.


יתרונות ההליך המשפטי השיתופי על פני בית המשפט:
חיסכון בזמן – התהליך קצר יותר
חיסכון בכסף – שכר הטירחה לעורכי הדין נמוך יותר
גילוי נאות בין הצדדים שלא תמיד קיים בבית המשפט
ההחלטות נקבעות ע"י בני הזוג ולא ע"י בית המשפט
ההליך בבית המשפט הרבה פעמים מתיש את בני הזוג מבחינה נפשית.
תמיכה של בעלי מקצוע נוספים כמו פסיכולוג ילדים, מטפל משפחתי / זוגי, מומחה פיננסי.
והעיקר שכולם עובדים בעבודת צוות , כאשר המטרה המשותפת לעזור לבני הזוג בתהליך הפרידה.

מה בין ההליך המשפטי השיתופי לגישור?
אנחנו מדברים על רצף, כאשר בקצה אחד של הרצף נמצא הגישור ובקצה השני נמצא ההליך בבית משפט וההליך המשפטי השיתופי נמצא ביניהם.
הליך הגישור מתאים במקרים בהם שני בני הזוג מסוגלים לנהל מו"מ חופשי ביניהם מעמדה פחות או יותר שווה. כמו כן תהליך הגישור מתאים לזוגות אשר רמת הקונפליקט ביניהם אינה מאוד גבוהה יחסית.
במקרים אחרים, בהם רמת הקונפליקט גבוהה מאוד וכאשר יש פערי כוחות מאוד גדולים בין הצדדים וכאשר הצדדים מתקשים להגיע להחלטות לבד, במקרים כאלה, כדאי לזוגות שרוצים לסיים את המחלוקת ביניהם
בהסכמה וחוששים לפנות לגישור , לפנות להליך השיתופי, אשר יעזור להתגבר על פערי הכוחות ביניהם. עוה"ד של כל אחד מן הצדדים יתרום לתחושת ביטחון ויעזור ללקוחו במשא ומתן ויעזור למתן את הקונפליקט.
בנוסף, לעיתים יש יתרון בעבודת הצוות של המומחה הכלכלי, ואנשי המקצוע הטיפוליים , לטובת הילדים ובני הזוג.